Χρονολόγιο του Σιτορίου Καράτεντο

1889 Στις 14 Νοεμβρίου γεννήθηκε ο ιδρυτής του Σιτορίου Καράτεντο Κένβα Μαβούνι στην πόλη Σούρι της Οκινάβα.
1899 Ως πρώτη επαφή με τις πολεμικές τέχνες του Κένβα, θεωρείτε η συνάντηση με τον Δάσκαλο Ματακίτσι Μορίχιρο του Τοματί-τε, απο τον οποίο έμαθε τα Ναϊφαντσι (Σοντάν, Νινάν, Σαντάν).
1902 Ο Κένβα συναντά τον Δάσκαλο Άνκο Ιτόσου του Σουρί-τε, και μαθητή του Σόκον Ματσουμούρα. Από τότε ο Κένβα άρχισε να μαθαίνει την τεχνοτροπία του Σουρί-τε από τον Δάσκαλο Ιτόσου. Ο Κένβα συναντά τον Τσότζουν Μιγιάγκι. Η φιλία τους διάρκισε όλη τη ζωή τους.
1907 Μετά την αποφοίτηση του από το λύκειο, Ο Κένβα διορίστηκε Δάσκαλος του Καράτε-τζούτσου στο σχολείο της πόλης Νάχα.
1908 Λόγο της φιλίας του με τον Μιγιάγκι, ο Κένβα έγινε δεκτός από τον Δάσκαλο Κάνρυο Χιγκαόννα, και άρχισε να μαθαίνει την τεχνοτροπία του Νάχα-τε.
1910 Ο Κένβα γράφτηκε στην ακαδημία της αστυνομίας. Εκεί έμαθε Κέντο και Τζούντο. Κατά την διάρκεια της υπηρεσίας των 10 ετών, τοποθετήθηκε σε διάφορα μέρη ως επιθεωρητής και έτσι έμαθε διάφορες πολεμικές τέχνες. Ριούκιου Κομπούντο από τον Δάσκαλο Αραγκάκι, Σάϊ-τζούτσου από τον Δάσκαλο Σινχάτσι Ταβάντα, Μπό-τζούτσου από τον Δάσκαλο Σουέκγι, λίγα κάτα του Λευκού Γερανού Κούνγ-φου από τον Δάσκαλο Γκόκενκι. Το Καράτε άρχισε να διδάσκεται ως επίσημο μάθημα της γυμναστικής στα σχολεία.
1913 Ο Κένβα διορίστηκε στο τμήμα επιθεωρητών της αστυνομίας στην πόλη της Νάχα.
1915 Ο Κένβα πήρε το δίπλωμα από τον σενσέϊ Κάνρυο Χιγκαόννα.
1916 Ο Κένβα μετατρέπει τον κήπο του σπιτιού σε ντότζο. Μέσα σε ένα μήνα ο αριθμός των μαθητών έφτασε στους πένηντα.
1918 Ο Κένβα μαζί με τον Μιγιάγκι οργάνωσε μία κοινώτητα του Καράτε-τζούτσου. Τα μέλη της σχολής ήταν Γκισίν Φουνακόσι, Τσότζουν Όσιρο, Τσόσιν Τσιβάνα, Άνμπουν Τοκόυντα, Σίνπαν Τζόμα, Σέϊτσο Τακούμουρα, και Χόκο Ισικάβα. Αυτά τα μέλη οργάνωσαν το Μπουτόκου-Καϊ, ο Γκισίν Χουνακόσι ως πρόεδρος, και ο Κένβα Μαμπούνι με τον Τσότζουν Μιγιάγκι ως αρχιεκπαιδευτές. Ο Κένεϊ γεννήθηκε τον Φεβρουάριο ως πρωτότοκος υίος του Κένβα.
1924 Ο Κένβα αποσύρθηκε από την αστυνομία. Άρχισε να διδάσκει το Καράτε στα διάφορα κολλέγια.
1925 Τον Οκτώβριο ίδρυσε την λέσχη της μελέτη του Οκινάβα Καράτε. Ο Κένβα άνοιξε το πρώτο ντότζο της εκμάθησης του Καράτε-τζούτσου, το οποίο ήταν ανοιχτό για όλο το κοινό. Οι εκπαιδευτές του ντότζο ήταν Τζουχάτσου Κυόντα, Τσόγιού Μοτόμπου, Τσόμο Χανάσιρο, Τσότζου Όσίρο, Τσόσιν Τσιμπάνα καθώς επίσης και ο Γιού Ξιάν Γκί του Κινέζικου Κένπο. Οι αρχιεκπαιδευτές ήταν Κένβα και Μιγιάγκι. Ο Κένβα δίδαξε τα κάτα των Σουρί-τε, Ναχά-τε, Τομάρι-τε και κάτα απο άλλα συστήματα.
1927 Ο Κένβα συναντά τον Τζιγκορό Κάννο ο οποίος επισκέφτηκε την Οκίναβα για τα εγκαίνια του ντότζο για τους κατόχους των βαθμών σε Τζούντο.
1928 Ο Κένβα μετακομίζει στην Οσάκα. Οργανώνει πολλές επιδείξεις, αρχίζει τα σπασήματα.
1931 Ο Κένβα ιδρύει την Μεγάλη Ιαπωνική Οργάνωση του Καράτεντο.
1934 Ο Κένβα αγόρασε ένα σπίτι στην Οσάκα, και άνοιξε το ντότζο. Έκδοσε κάποια βιβλία. Ονόμασε το σύστημά του ως Σιτορίου, έγινε ο ιδρυτής του.
1952 Στις 23 Μάϊου Ο Κένβα πεθαίνει σε ηλικία 62 ετών.
1960 Την 1η Νοεμβρίου ιδρύθηκε στην Ανατολική Ιαπωνία το ανατολικό αρχηγείο της Ιαπωνικής Οργάνωσης Καράτεντο από τον Δάσκαλο Μάνζο Ιβάτα, πρώην πρόεδρος του Σιτόκαϊ. Τον ίδιο χρόνο ιδρύθηκε και το δυτικό αρχηγείο από τον Δάσκαλο Κένει Μαμπούνι στην δυτική Ιαπωνία.
1964 Στην 13η επέτειο του θανάτου του ιδρυτή Κένβα Μαμπούνι, οργανώθηκε πρωτάθλημα ως 1ο Πανιαπωνικό Πρωτάθλημα του Σιτορίου Καρατέντο από τα δύο αρχηγεία. Τον ίδιο χρόνο ιδρύθηκε η Ιαπωνική Ομοσπονδία Καράτεντο. Από τότε το Σιτόκαϊ αναγνωρίστηκε ως μοναδικό σώμα που κληρονομεί το Σιτορίου Καράτεντο.
1973 Το Φεβρουάριο Ιδρύθηκε η Πανιαπωνική Ομοσπονδία Καράτεντο Σιτοκάϊ.
1993 Το Μάρτιο ιδρύθηκε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Σιτορίου Καράτεντο.